Ode aan mijn Fuji X10

Hij is tweede hands, heeft vlekken op de sensor, de flitser doet het niet, ik heb het al twee keer uit elkaar gehaald voor onderhoud, hij mist wat schroeven en enkele knoppen doen het niet, heeft een kras op het objectief, mist zijn grip beplakking, heeft zo veel stof onder het LCD cover dat je soms het beeld amper ziet en is eigenlijk flink outdated.

WM_Fuji_x10_promo_12-04-2016-1

Maar dit is Mijn Fuji X10 en het is mijn EDC camera. Ik schiet momenteel hiermee mijn meeste foto’s, zeker vanwege het feit dat hij in mijn jaszak woont samen met zijn maatje, het LED paneel. Waar ik mijn 5DIII voor gebruik? Als de kwaliteitseisen hoger liggen of ik meer mogelijkheden en resolutie wil zoals bij; studio, reportage, moeilijke omstandigheden en de momenten wanneer ik objectieven moet en wil wisselen.

Dit was mijn ode aan mijn X10 en als iemand nog beweert dat je met een compact camera geen goede foto’s kan maken….
Fijne dag nog iedereen.

error: Content is protected !!